Nykyajassa toimien


 HALLITUS 2022 - 2024                                                                                                                        Ulla Laaksonen, puheenjohtaja                                                                                                        Leila Kekkonen, Pirjo Jokinen, Mirja Lindeman, Varpu Pulkkinen, Leena Saarenpää, Leena  Lappalainen, Taija Felt, Merja Ilmoniemi


KÄDENTAIDOT - Käsityöt ovat tärkeä osa yhdistyksemme toimintaa. Tehdään itselle ja toisille sekä opitaan uusia taitoja. Samalla opitaan arvostamaan omaa osaamista ja luovuutta. Vaalimme myös käsitöiden kulttuuriperintöä. Vaatteiden ja esineiden korjaaminen ja kaikenlainen käsillä tekeminen ovat tärkeä osa toimntaamme. Lankojen kasvivärjäys kuuluu myös osana joka vuotiseen alkukesäämme.

Keski-Lahden Martat ja kädentaidot
Kädentaidot ovat osa Marttaperinnettä

RUOKA JA VALMISTUS - Olemme innokkaita ruokamarttoja. Kokeilemme uutta ja vaalimme perinneruokia. Syksyinen puuroilta erilaisine puuroineen on suosittu marttailta. Sienet, puutarhan antimet, yrtit ja villiyrtit. Tule mukaan marttailemaan kanssamme erilaisten - myös monikulttuurillisten - ruokien ja leivonnaisten parissa. Haluamme eroon vallitsevsta ruokahävikistä ja siihen meillä on keinot.

Keski-Lahden Martat ja ruuan valmistustaidot
Teemme ruokaa yhdessä

KESTÄVÄ KULUTUS - Toimimme kestävän ja harkitsevan kulutuksen puolesta. Martalla on kestävän kulutuksen mukainen garderobi.  Ekotehokas Martta ostaa mahdollisimman vähän ja valitsee kestäviä, laadukaita, korjattavia ja pitkäikäisia tuotteita. Ostamme vain mitä todella tarvitsemme, kierrätämme tarpeettomat ja hävitämme käyttökelvottomaksi käyneet tavarat asianmukaisesti.

Keski-Lahden Martta kuluttaa harkiten
Kulutamme harkiten, korjaamme ja kierrätämme

PUUTARHA JA KOTIVILJELY - Oletko kiinnostunut kasvien ja puutarhan hoidosta. Kenties perinnekasveista. Haluatko oppia uutta, jakaa tietoa ja taitoja yhdessä toisten kanssa. Säilöminen ja puutarhan antimista nauttiminen, vieraslajien torjuminen omasta lähiympäristöstä kuuluvat puutarhamarttailuun.

Keski-Lahden Martta kasvattaa simenestä
Kasvatamme ruokaa

ELÄMÄMME YMPRISTÖT - Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä. Luontoympäristö, asuinympäristö, rakennettu ympäristö... Edistämme ympäristötoimintaa, kiertotaloutta ja kestävää kehitystä. Yhden maapallon tulee riittää ja säilyä elinkelpoisena. Jokainen voi omassa arjessaan vaikuttaa vesistön puhtauteen. Toimimme yhteistyössä eri ympäristötoimijoiden kanssa.Keski-Lahden Martalle riittää yksi maapallo
Yksi maapallo riittää